Category "Standart"

16ное.2019

ДГ №57 „Хосе Марти“ участва в проект „Земята е наш общ дом“ на дирекция „ПИСТ“, Столична община- 2019 г., с източник на финансиране  „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта“.   

     Отговорността към съдбата на природата се възпитава, а детството е най-подходящо начало за трайно възпитаване на отговорност към околната среда. Екологичният ангажимент на гражданина започва от най-ранна възраст, а неговото осмисляне и развитие е отглеждано с любов от работещите в детското заведение.

     Бяха реализирани  инициативи в различни ателиета: засаждане на цветя; изработване на предмети от различни материали; работа с грънчарско колело и изработване на предмети от глина; спортен празник; модно ревю.

14юни2018

На 14.06.2018 год ,детска градина N57 „Хосе Марти“ имаше възможността да бъде част от визитата на Бранислав Пупала – професор по образование в ранна детска възраст в Университета в Търнава, Словакия. Освен ,че се занимава с преподавателска дейност, той е и научен сътрудник в Словашката академия на науките в Братислава, където съвместно с колеги основава и Център за изследване на образованието. В сферата на образованието работи повече от 25 години на практическо и теоретично ниво.

Горди сме,че нашият екип получи възможността да „потопи“ проф. Бранислав Пупала в българските кулинарни ,народни и образователни традиции